Domov    Kazalo    Kontakti Hrvatski  English

Pozdravljeni na spletnih straneh Nuklearne elektrarne Krško. S prenovljenimi stranmi želimo obiskovalcem omogočiti vpogled v delovanje in poslovanje elektrarne, poslovno kulturo, skrb za jedrsko varnost in okolje. Vsebine smo razširili in dopolnili tudi s področji, ki vam bodo zagotovila dodatne informacije in razumevanje uporabe jedrske tehnologije. Zavedamo se svoje odgovornosti za varno obratovanje elektrarne in sledimo načelu doseganja družbene sprejemljivosti našega delovanja. Etičnost in odprtost do javnosti sta zato ključnega pomena. Veseli bomo, če se nam boste z vstopom na spletno stran pridružili v NEK in v svetu jedrske tehnologije.

16.05.2017
Poročilo o delovanju NEK za april 2017
NEK je v aprilu proizvedla 498217,3 MWh bruto električne energije na izhodu generatorja oziroma je oddala v elektroenergetsko omrežje 472754,1 MWh električne energije. V tem mesecu je bila proizvodnja za 4,5 % manjša od načrtovane (495000 MWh).
11.05.2017
Poročilo o nadzoru radioaktivnosti: tudi v letu 2016 vplivi NEK daleč pod omejitvami
Izšlo je poročilo o nadzoru radioaktivnosti v okolici NEK. Rezultati obsežnih meritev ponovno potrjujejo, da je bil vpliv sevanja zaradi obratovanja NEK na prebivalstvo tako nizek, da dejansko ni merljiv in se ga da izračunati le s pomočjo modelov. Poročilo so na podlagi obsežnih meritev in analiz pripravili Institut Jožef Stefan, Ljubljana, Zavod za varstvo pri delu, Ljubljana, Institut Ruđer Bošković, Zagreb, NEK in MEIS.