Domov    Kazalo    Kontakti Hrvatski  English

Pozdravljeni na spletnih straneh Nuklearne elektrarne Krško. S prenovljenimi stranmi želimo obiskovalcem omogočiti vpogled v delovanje in poslovanje elektrarne, poslovno kulturo, skrb za jedrsko varnost in okolje. Vsebine smo razširili in dopolnili tudi s področji, ki vam bodo zagotovila dodatne informacije in razumevanje uporabe jedrske tehnologije. Zavedamo se svoje odgovornosti za varno obratovanje elektrarne in sledimo načelu doseganja družbene sprejemljivosti našega delovanja. Etičnost in odprtost do javnosti sta zato ključnega pomena. Veseli bomo, če se nam boste z vstopom na spletno stran pridružili v NEK in v svetu jedrske tehnologije.

19.02.2018
Poročilo o delovanju NEK za januar 2018
NEK je v januarju proizvedla 543629 MWh bruto električne energije na izhodu generatorja oziroma je oddala v elektroenergetsko omrežje 517733,8 MWh električne energije. V tem mesecu je bila proizvodnja za 1,52 % večja od načrtovane (510000 MWh).
07.02.2018
Srednješolci iz vse Slovenije v Krškem prikazali zavidljivo znanje o energetiki
Včeraj je bilo v Krškem zaključno tekmovanje projekta Mladi genialci. V znanju iz energetike so se pomerili dijaki iz petindvajsetih programov srednjih šol iz vse Slovenije. Največ znanja so pokazali gimnazijci Srednje elektro šole in tehniške gimnazije iz Šolskega centra Novo mesto. Šolske ekipe (s po tremi dijaki) so se v živo pomerile na odru Kulturnega doma v Krškem in s svojim znanjem navdušile številne navijače. Po napetih uvodnih tekmovalnih krogih je v finalu zmago slavila ekipa gimnazijcev Srednje elektro šole in tehniške gimnazije iz Šolskega centra Novo mesto, ki so jo zastopali dijaki Gregor Kikelj, Jakob Gimpelj in Domen Težak pod mentorstvom Draga Crnića. Drugo mesto so zasedli dijaki Gimnazije Krško iz Šolskega centra Krško – Sevnica Gašper Letnar, Matej Požun in Žiga Kralj, ki so znanje pridobivali pod mentorstvom Jožeta Požuna, tretje mesto pa dijaki programa elektrotehnik Srednje tehniške šole iz Šolskega centra Kranj Mark Urbančič, Kristjan Cuznar, Blaž Peklaj pod mentorstvom Damjana Poljanca.