Domov    Kazalo    Kontakti Hrvatski  English

Pozdravljeni na spletnih straneh Nuklearne elektrarne Krško. S prenovljenimi stranmi želimo obiskovalcem omogočiti vpogled v delovanje in poslovanje elektrarne, poslovno kulturo, skrb za jedrsko varnost in okolje. Vsebine smo razširili in dopolnili tudi s področji, ki vam bodo zagotovila dodatne informacije in razumevanje uporabe jedrske tehnologije. Zavedamo se svoje odgovornosti za varno obratovanje elektrarne in sledimo načelu doseganja družbene sprejemljivosti našega delovanja. Etičnost in odprtost do javnosti sta zato ključnega pomena. Veseli bomo, če se nam boste z vstopom na spletno stran pridružili v NEK in v svetu jedrske tehnologije.

17.07.2017
Poročilo o delovanju NEK za junij 2017
NEK je v juniju proizvedla 513144,1 MWh bruto električne energije na izhodu generatorja oziroma je oddala v elektroenergetsko omrežje 487255,1 MWh električne energije. V tem mesecu je bila proizvodnja za 0,5 % večja od načrtovane (485000 MWh).
21.06.2017
Letno poročilo NEK 2016: doseženi obratovalni in poslovni cilji
Obratovanje Nuklearne elektrarne Krško je leta 2016 potekalo z veliko zanesljivostjo in stabilnostjo, izpolnjeni so bili vsi varnostni kazalci z doslednim upoštevanjem vseh upravnih in okoljskih omejitev, brez nenačrtovanih samodejnih zaustavitev in s proizvodnjo, ki je presegla načrtovano.