Domov    Kazalo    Kontakti Hrvatski  English

Pozdravljeni na spletnih straneh Nuklearne elektrarne Krško. S prenovljenimi stranmi želimo obiskovalcem omogočiti vpogled v delovanje in poslovanje elektrarne, poslovno kulturo, skrb za jedrsko varnost in okolje. Vsebine smo razširili in dopolnili tudi s področji, ki vam bodo zagotovila dodatne informacije in razumevanje uporabe jedrske tehnologije. Zavedamo se svoje odgovornosti za varno obratovanje elektrarne in sledimo načelu doseganja družbene sprejemljivosti našega delovanja. Etičnost in odprtost do javnosti sta zato ključnega pomena. Veseli bomo, če se nam boste z vstopom na spletno stran pridružili v NEK in v svetu jedrske tehnologije.

16.01.2018
Poročilo o delovanju NEK za december 2017
NEK je v decembru proizvedla 543076,3 MWh bruto električne energije na izhodu generatorja oziroma je oddala v elektroenergetsko omrežje 516231 MWh električne energije. V tem mesecu je bila proizvodnja za 1,22 % večja od načrtovane (510000 MWh).
15.01.2018
Objava razpisa prostih delovnih mest
Nuklearna elektrarna Krško je na Zavodu za zaposlovanje RS objavila naslednja prosta delovna mesta: tehnik asistent proizvodnje - 8 oseb, tehnik asistent vzdrževanja - 8 oseb, tehnik za analitično kemijo in radiokemijo - 1 oseba, tehnik kemijske tehnologije in PRAO - 1 oseba, tehnik za radiološki nadzor - 2 osebi. Pogoji za posamezna delovna mesta so objavljeni na straneh zavoda. Kandidati naj prošnjo, življenjepis in dokazilo o izobrazbi pošljejo na naslov Nuklearna elektrarna Krško d. o. o., Vrbina 12, 8270 Krško, do 22. januarja 2018.
21.12.2017
Dobri rezultati NEK leta 2017, visoki cilji in načrti za prihodnost
Ob koncu poslovnega leta bomo v Nuklearni elektrarni Krško, ob sedanji stabilnosti, izpolnili pričakovanja in zaveze z vidika visoke varnosti obratovanja, konkurenčnosti proizvodnje in zanesljivosti oskrbe potrošnikov z električno energijo, je poudarilo vodstvo NEK na prednovoletnem srečanju z mediji. Do konca leta načrtujemo preseči tudi letošnji cilj proizvodnje električne energije – 5,9 milijarde kilovatnih ur. S tem pomembnim deležem nizkoogljične proizvodnje, ki v luči podnebnih zavez postaja bistvena, smo veliko prispevali tudi k čistosti življenjskega okolja. Z nadaljevanjem izvedbe projektov varnostne nadgradnje pa smo bili osredotočeni tudi na zagotavljanje dolgoročnosti obratovanja in priprave na remont 2018.