O nas
Dolgoročnost za trajnostni razvoj

NEK po remontu že s polno močjo

Včeraj zgodaj zjutraj je elektrarna po rednem remontu, ki je bil v načrtovanem obsegu in času zaključen 5. maja, že dosegla polno moč. Na dosežek smo še posebej ponosni, saj je bil remont izveden v razmerah pandemije, ki je močno ohromila gospodarstvo in logistično infrastrukturo na globalni ravni. Dosledna izvedba zaščitnih ukrepov je dodala novo zahtevnost delovnim procesom. Letošnji proizvodni cilj je 5,3 milijarde kilovatnih ur električne energije.

Lani, ko ni bilo remonta, je NEK drugič v obratovalni dobi presegla proizvodnjo 6 milijard kilovatnih ur električne energije. Polovica, ki jo je prevzel slovenski družbenik, je pokrila petino porabe v državi, polovica, ki jo je prevzel hrvaški, pa dobro šestino njihove porabe. NEK je pomemben proizvajalec podnebno nevtralne električne energije ter tudi podporna točka elektroenergetskega sistema v okviru evropske povezave ENTSO-E in je bistven dejavnik pri stabilizaciji ob motnjah v evropskem elektroenergetskem omrežju.

Poročilo

Poročilo o delovanju NEK za februar 2024

Več
Novica

Predsednik uprave NEK Gorazd Pfeifer na nacionalnem radiu: »Izkoristimo celotno energetsko mešanico, da ohranimo svojo suverenost."

Več
Novica

Obvestilo o objavi prostega delovnega mesta upravitelj prehrambnega obrata

Več