O nas
Dolgoročnost za trajnostni razvoj

Obvestilo o možnosti sproščanja pare ob napovedani krajši izključitvi elektrarne iz omrežja

Med za nedeljo načrtovano napovedano krajšo izključitvijo elektrarne iz omrežja se bo občasno lahko pojavljalo sproščanje pare iz sekundarnega – nejedrskega dela elektrarne, ki bo slišno v okolju. Prebivalce v okolici elektrarne prosimo za razumevanje.

Kot smo poročali, so se pri spremljanju meritev na enem od dveh glavnih transformatorjev, ki povezujeta elektrarno s 400-kilovoltnim elektroenergetskim omrežjem, pojavile motnje pri meritvah visoke napetosti. Gre za občasno izgubo signala na merilni liniji napetosti skoznika glavnega transformatorja oz. vertikalnega izolatorja. Gre za eno izmed več meritev parametrov transformatorja. Preventivno bodo odstranjeni priključki za meritev visoke napetosti na skoznikih obeh transformatorjev. Nameščeni bodo namenski čepi za ozemljitev teh priključkov.

Ker bodo korektivna dela potekala na sistemu, ki je med obratovanjem pod visoko napetostjo, je potrebna kratkotrajna izključitev elektrarne iz omrežja. Predvidevamo postopno zniževanje moči ter izklop generatorja, medtem ko bo reaktor še vedno obratoval na nizki moči. Po končanih delih sledijo ponovni preklop napajanja elektrarne s 110- na 400-kilovoltno stikališče, sinhronizacija elektrarne z omrežjem in dvig moči.

Novica

NEK obratuje s polno močjo

Več
Novica

NEK ponovno zagotavlja električno energijo

Več
Obvestilo

Obvestilo o hrupu ob sproščanju pare med pripravami na zagon elektrarne

Več