O nas
Dolgoročnost za trajnostni razvoj

Letno poročilo: Leto dosežkov in izzivov

NEK je leta 2023 izpolnila 40 let obratovanja in pridobila vsa potrebna dovoljenja za dolgoročno obratovanje ter uspešno prestavila 592 izrabljenih gorivnih elementov v suho skladišče. Zaradi nenačrtovanega izrednega remonta je bila letna proizvodnja nižja od načrtovane; vrednost proizvedene energije, predvidene z revidiranim načrtom, pa je bila celo nekoliko presežena. Ob tem je NEK dosledno upoštevala vse upravne in okoljevarstvene omejitve ter visoke standarde jedrske industrije.

Leta 2024 bodo glavni izzivi ohranjanje visoke obratovalne učinkovitosti, remont v aprilu, pregledovalna misija WANO Peer Review v oktobru, začetek 5-letnega akcijskega načrta na podlagi tretjega občasnega varnostnega pregleda ter priprava in aktivno sodelovanje na zagovoru nacionalnega poročila o oceni požarne varnosti po Direktivi EU o jedrski varnosti.

Poročilo je tukaj.

Novica

Na obisku predsednik Državnega sveta Marko Lotrič

Več
Poročilo

Poročilo o delovanju NEK za september 2024

Več
Novica

»NEK že skoraj pol stoletja deluje povsem brez tehničnih napak in z zanesljivostjo, ki je izjemna," je med obiskom v Sloveniji poudaril direktor IAEA dr. Grossi, ki je NEK tudi obiskal

Več